subota, 5. listopada 2013.

Primili poklon za Dan neovisnosti

Nakon izložbe u Bjelovaru za Dan bjelovarskih branitelja 29. rujna, član udruge i sudionik u projektu »Ratnici u miru« Antun Marčić iz Nove Gradiške darovao je jedan svoj rad članovima udruge Hrvatskih ratnih veterana. Naime, povodom Dana neovisnosti RH poklonio je udruzi grb koji je svojim vlastitim rukama izradio od drveta. Radi se o velikom grbu Središnjice Hrvatskih ratnih veterana promjera gotovo jedan metar.

Poklon je u ime članova udruge primio Nenad Šantalab predsjednik udruge koji je tom prilikom rekao da su vrijedne ruke branitelja nešto najvrijednije što ova zemlja ima nakon Domovinskog rata jer se tu radi o najpoštenijim kćerima i sinovima Domovine. Udruga svojim članovima stoji na raspolaganju u promicanju ovakvih aktivnosti posebno stoga što očekuju da se u budućnosti iz ovakvih aktivnosti stvore novi obrti i nova radna mjesta, ne zanemarujući njihovu socijalnu i psihološku važnost za članove u današnjem vremenu. Danas ovakvi radovi otvaraju i prostor za ostvarivanje financijske koristi za obitelji branitelja i udrugu jer članovi imaju mogućnost izraditi razne poklone za blagdane koji su pred nama, to bi svakako trebali prepoznati lokalna samouprava i gospodarstvenici.


Inače, Antun Marčić svoja djela izrađuje u drvetu, za motive bira sakralne teme ali i svakodnevnu svakidašnjicu Slavonije u proteklih četrdesetak godina. Inspiracije mu ne nedostaje jer dar koji ima za izradu duboreza ali i skulptura ne može se ugasiti niti nakon četiri desetljeća umjetničkog stvaranja kao ni osjećaj za najsitnije detalje.