utorak, 25. lipnja 2013.

Sve naše zastave

   
 Dan državnosti ratni veterani obilježili isticanjem državnih zastava na svojim domovima

Akciju koju je udruga Hrvatski ratni veterani provela među svojim članstvom na facebooku sa željelo oplemeniti običaj da se isticanjem zastava na državne blagdane izrazi domoljublje i poštivanje tekovina Domovinskog rata te da se mlade nauči što i kada se slavi u Republici Hrvatskoj, podržalo je preko 350 facebook prijatelja.

Odaziv na ovu akciju bio je vrlo dobar o čemu govori i broj pristiglih fotografija. Prve fotografije poslala je obitelj Šafran iz Kolarevog sela u Općini Ivanska iz Bjelovarsko-bilogorske županije, zatim i obitelj Kos iz Gudovca pokraj Bjelovara, obitelj Bumbak iz Marije na Krasu kod Umaga, obitelj Matić iz Otoka.


I tako redom od Belog Manastira do Umaga i Dubrovnika pristizale su fotografije zastava koje su ratni veterani fotografirali na svojim domovima ili javnim prostorima. Kao i do sada uočeno je da veliki broj javnih institucija, škola, javnih poduzeća i tvrtki nije obilježilo svoje poslovne objekte državnom zastavom iako je državni blagdan. To nas je ponovo razaloštilo kažu Ivica Mraz i Nenad Šantalab iz udruge Hrvatski ratni veterani i nadaju se da će već na sljedećem blagdanu, Danu domovinske zahvalnosti i Danu pobjede 05. Kolovoza situacija biti bolja. Hrvatski ratni veterani nastavit će sa ovom akcijom i u buduće.